ronnedal . se

Cykling och annan träning

Andra rundan

Kategori: Allmänt

Idag cyklade jag andra rundan på landsvägscykeln efter rehab/sommaruppehållet. Var ledare i 26-gruppen där vi var 10 cyklister. Totalt var vi över 50 cyklister denna härliga augustidag. Jag visste att det skulle bli tufft då jag snabbt insåg redan innan när jag kikade på kartan att den som ritat denna runda försökt att få med så många backar som möjligt på de ca12 milen vi skulle cykla. Varnade även andra vid starten att det kommer bli en tuff runda. Med förra söndagens runda färskt i minne och visste hur slut jag var efter den relativt platta rundan bestämde jag mej ändå för att cykla den milen till mötesplatsen ändå istället för att ta bilen. Första milen gick bra trots väldigt mycket backar. Hörde på flåset bland mina gruppmedlemmar att vi hade ett tempo som var i överkant av vad många klarade av. Jag hade kunnat gjort ett bättre jobb med att hålla nere tempot och det skulle visa sej att tempot i början skulle straffa sej i slutändan.
 
Det var flera i gruppen som säkert hade kunnat köra i 29-grupp istället. Men många var osäkra på formen då många haft uppehåll på semestern och med mina varning kanske fegade lite för mycket och valde en långsammare grupp. Efter 5 mil kände jag att benen började bli stumma. Som tur var hade vi tagit oss förbi de värsta backarna och det skulle vara lättåkt en bra bit. Och det var andra som var tröttare än mej. Vi fick stanna till ett par gånger både p g a problem med en cykel, ett påkört vedträ och även trötthet. Vi hade redan bestämt oss för att korta av rundan. Men 2st valde att helt hoppa av då fiket låg högt uppe efter flertalet backar. Men dagens fikastället som vi kallar Bertshult vill man inte gärna missa.
 
Hade man varit i bra form hade benen säkert återhämtat sej under fikat. Men med dagens form var det hopplöst. Som tur var var det bara ett par mil kvar efter fikat. Men sen hade man ju en mil kvar hem också, pust. Jag och 2 till slog följe efter rundan på vägen hem. Gillar bättre att lida i ensamhet när benen är tomma, men vi skulle ju åt samma håll, men det sas inte många ord på hemvägen. Förhoppningsvis så tar det inte så många veckor till innan det är fart på benen igen. Efter förra söndagen hade jag ingen träningsvärk alls efter. Men tror nog att det blir stela ben imorron. Senast fick jag ju iofs massa lyxig massage efter rundan också. Det gjorde nog susen. På tisdag är det bara på't igen. Som tur var är det en kort runda då.