ronnedal . se

Cykling och annan träning

Äntligen sommar

Kategori: Allmänt

Vart väckt av Emmet för andra dagen i rad 08:20 av att frukosten stod färdig. Vi åt frukost och såg att det var riktigt fint väder ute. Vi packade en varsin väska med filt, handduk, friesbee, fotbollsskor, amerikansk fotboll, fotboll, 4 vattenflaskor, en påse kex och tog våra MTB's och rullade ner till Slottsskogen. Vi höll oss till västra delen av SM-banan idag då vi visste att den östra är alldeles för tuff. Vi hittade en riktigt bra bana första gången vi var där. Det är väl inte exakt sm-banan men den passar oss nybörjare bra.
 
Både jag och Emmet har starka ben men tekniken brister, men den blir snabbt bättre. Vi cyklade några varv och stannade och drack efter varje varv och pratade lite teknik. Emmet tyckte att bakhjulet spann i uppförsbackarna och jag tipsade om att han kan försöka få vikten lite längre bak bara. Såg även att han körde väldigt tight i kurvorna med framhjulet så att bakhjulet genar där det inte ska vara. Så jag tipsade Emmet om att våga upp med framhjulet på vallarna så att bakhjulet får bättre fäste. Tredje varvet vi körde så klarade Emmet hela banan utan att behöva kliva av cykeln.
 
Med tanke på hans förutsättningar så var det riktigt bra kört. Han väger strax över 30kg och har en cykel som säkert väger 16kg. Hade jag haft en cykel som vägde halva min vikt hade inte jag tagit mej runt banan. Ska ta med min iPhone nästa gång vi sticker dit så ska vi filma lite.

Provcykling SM-Banan

Kategori: Allmänt

Idag var jag och Emmet i Slottsskogen och provcyklade SM-banan med våra MTB's. Hade sett film innan när banläggaren provcyklat och det såg ut att vara en snäll bana som bara gick på stigar och inte var så värst brant nånstans. Ack så jag bedrog mej. Den vad delvis riktigt tuff. Det var många delar av banan där man varken tog sej upp eller ner. Men vi hade kul och Emmet var jätteduktig. 8 år och bara cyklat på sin lite för stora MTB i ett par dagar och sen ge sej ut på en så pass tuff bana. Han brukar vara en fegis när det kommer till mycket, men idag var han stenhård och hade en bra inställning. "Jag tänker inte ge upp". Om han så skulle skjuta cykeln runt hela banan så skulle han runt.
 
Vi gav till slut upp efter att ha cyklat hela den västra delen av banan och första delen av den östra. Den östra delen är bara för tuff för oss nybörjare. Det var min första tur på min MTB och jag kände att benen var det inga problem med. Men min teknik är riktigt dålig. Kommer att krävas mycket träning innan jag tar mej runt hela banan. Men det känns jäkligt kul att det finns så många bra stigar att cykla alldeles i närheten där man bor. Och kör man i andra delar av Slottsskogen blir det riktigt svårt. Vi var där och kikade också där dom ska köra Downhill nästa vecka. Men där fick jag skjuta cykeln mer än vad jag satt på den.
 
Dom var där och höll på att göra i ordning inför Downhill och tyckte att vi skulle komma dit några dagar senare och provköra banan. Känner inte riktigt att vi är där än, men det skulle vara kul att testa på Downhill nån gång. Var även ett gäng med unga MTB-cyklister från CK Master och Mölndals CK. Jag sa åt Emmet att han får träna så kan han hänga på dem om ett par år.
 

Såg på en film ikväll som heter "God Bless America". Känns som att det mest bara görs knasiga filmer nu för tiden. Men det här var äntligen en bra knasig film. Tydligt budskap i filmen, att det finns på tok för mycket människor i världen. Kan rekommenderas.
 
 

Imorron är det dags för ett nytt besök hos naprapaten. Käkat Voltaren i 5 dagar nu. Det är ju samtidigt smärtstillande så just nu vet jag inte riktigt hur det är, men det känns bra. Får se hur det känns imorron när det smärtstillande gått ur kroppen. Kanske inte är helt bra att cykla MTB under rehab-tiden, men hon sa att man skulle se till att röra på sej.
 

Ägare till en MTB

Kategori: Allmänt

Jag och Sandra har sen cirka ett år tillbaks pratat om att det skulle vara kul att köra ett multisportrace. Problemet har varit att ingen av oss haft en MTB. Behöver ju inte vara nån supercykel eftersom det är mer upplevelsen än prestationen i tid som är intressant. Har kollat några gånger när dom haft kampanjer på XXL med cyklar för runt 2-2500kr. Samtidigt varit orolig för att dom kanske inte håller för min vikt. Igår var vi där igen och kikade men som vanligt var cyklarna i min storlek slut. Men då sa killen i verkstan att det fanns en cykel i min storlek men den kostade 4000kr.
 
Han skruvade ihop den medans vi var och handlade och sen fick jag testa den. Det är svårt att säga allt för mycket genom att cykla en liten sväng på ett butiksgolv. Men den kändes helt ok. Till skillnad från de andra billigare så hade den hydraliska skivbromsar och lite bättre komponeneter i övrigt. Man ska väl inte räkna med nån supercykel för dom pengarna. Men det kändes ändå som ganska bra kvallitet. Har hört att det ska finnas lite MTB-stigar i Slottsskogen så man får väl ner å testa.