ronnedal . se

Cykling och annan träning

Äntligen sommar

Kategori: Allmänt

Vart väckt av Emmet för andra dagen i rad 08:20 av att frukosten stod färdig. Vi åt frukost och såg att det var riktigt fint väder ute. Vi packade en varsin väska med filt, handduk, friesbee, fotbollsskor, amerikansk fotboll, fotboll, 4 vattenflaskor, en påse kex och tog våra MTB's och rullade ner till Slottsskogen. Vi höll oss till västra delen av SM-banan idag då vi visste att den östra är alldeles för tuff. Vi hittade en riktigt bra bana första gången vi var där. Det är väl inte exakt sm-banan men den passar oss nybörjare bra.
 
Både jag och Emmet har starka ben men tekniken brister, men den blir snabbt bättre. Vi cyklade några varv och stannade och drack efter varje varv och pratade lite teknik. Emmet tyckte att bakhjulet spann i uppförsbackarna och jag tipsade om att han kan försöka få vikten lite längre bak bara. Såg även att han körde väldigt tight i kurvorna med framhjulet så att bakhjulet genar där det inte ska vara. Så jag tipsade Emmet om att våga upp med framhjulet på vallarna så att bakhjulet får bättre fäste. Tredje varvet vi körde så klarade Emmet hela banan utan att behöva kliva av cykeln.
 
Med tanke på hans förutsättningar så var det riktigt bra kört. Han väger strax över 30kg och har en cykel som säkert väger 16kg. Hade jag haft en cykel som vägde halva min vikt hade inte jag tagit mej runt banan. Ska ta med min iPhone nästa gång vi sticker dit så ska vi filma lite.