ronnedal . se

Cykling och annan träning

Midsommar och rehab

Kategori: Allmänt

Besökte en naprapat idag, 12 dagar efter krashen. Såg väl inte allt för bra ut. Ser ut att kunna bli en för mej, lång rehabilitering. Kanske en månad till. Jag har tidigare gått till en naprapat som heter Jesper Sohlström (Göteborgsnaprapaten) men då han lämnat stan vart jag tvungen att leta en ny. Fick tips om att de på Ullevikliniken skulle vara bra och bokade igår en tid där. Var inte riktigt i skick att få en ordentlig
behandling men fick i alla fall en lättare uppmjuknande massage. Sen när hon (Sylvia) efteråt bara stod och berättade hur jag ska hålla mej rörlig så bara hoppade det till i bröstkorgen på mej och började göra riktigt ont. Det var nån muskel som inte alls tyckte det var kul med behandling. Fick lite linement och ytterligare massage för att lugna detta. Vart rekommenderad att gå på antiinflammatorisk kur i 5-dagar för att hjälpa läkprocessen så ska jag komma på nytt besök i nästa vecka.

I midsommar var jag uppe i Hudiksvall och firade midsommar med Sandra, Emmet (min son), syrran med familj och vänner. Vi tog med oss cyklarna för Jessica (syrran) som började cykla landsvägscykel förra året tyckte att hon kommit så långt i sin träning att hon kan hänga på oss. Och det gick jättebra. Vi cyklade lite över 7 mil och höll ett snitt på 29,5km/h. Det var väl sista 15km som syrran började tröttna. Men det är lång distans i så pass högt tempo för henne. Varken jag eller Sandra kände oss i toppform heller så det hade inte behövt gå snabbare. Ska bli kul å följa syrran i hennes träning nu när hon kan börja hänga på de snabbare i hennes klubb så hon får lite mer tempo och längre distans i träningen.

Redan dagen innan, på midsommarafton hade jag börjat känna mej lite konstig i magen, lite febrig och ont i huden. Tänkte inte så mycket mer på det, kände av det lite på morgonen när vi skulle cykla. Sen stannade vi några gånger på rundan och sista gången började jag känna av det igen, ganska mycket, började frysa ganska mycket. Tog mej tillbaks men efter en dusch kände jag mej riktigt frusen. Syrran tyckte jag såg hängig ut och tyckte jag skulle ta tempen. 38,6 hade jag då så jag gick och la mej och vilade. Fick rejäl frossa och febertoppat och grymt ont i huden, överallt och magen var helt ur funktion. Allt jag stoppade i mej bara gick rakt igenom. Vart inte alls den midsommarhelg jag hade hoppats på.