ronnedal . se

Cykling och annan träning

Årets första långtur

Kategori: Allmänt

Imorron är det dags för årets första Brevetlopp för min del. Brevetlopp är långdistanscykling med förbestämda kontroller efter en karta där man ska samla stämplar eller namnteckningar som bekräftar att man varit där vid en viss tidpunkt. Som en långdistans cykelorientering. Imorron är sträckan 200km, det är den kortaste distansen när det gäller Brevetlopp. Men det räcker bra för min del som inte har som mål att cykla längre än 300km som max.
 
Brevetlopp används för att kvalificera för extremlopp som är över 1000km. Som t ex PBP (Paris-Brest-Paris) som är ca120mil långt och arrangeras vart fjärde år. För att kvalificera sej måste man genomfört x antal Brevetlopp på olika distanser från 200-600km. Det finns inte i mina planer att nån gång cykla nåt sånt lopp, men det är häftigt att följa andras kamp och äventyr mot såna mål.
 
Än så länge i år har jag hunnit samla på mej 660km varav 160km är på MTB och resten LVG (Landsväg). Förra året hade jag 3600km i benen när det var dags för Vättern, tror att det kan bli nåt liknande i år.