ronnedal . se

Cykling och annan träning

Stark på hemvägen

Kategori: Allmänt

Det har varit 2 härliga dagar i solen. Även fast det bara varit 10-12 grader i skuggan har man fått lite färg både på benen och i ansiktet. Har inte hört nån siffra än men jag misstänker att vi var 70-80 pers på dagens 95km långa runda till Gottskär, även kallan Hallontårtsrundan. Det serveras av tradition Hallontårta på fiket men jag avstod till förmån för en köttbullemacka. Tyvärr gick en cyklist i backen idag, var dock inte i den gruppen jag cyklade i. olyckan var framme strax innan min grupp rullade förbi. Av erfarenhet undvek jag att titta efter vem som låg på backen då det kan resultera i ytterliga incidenter. Såg dock att det var många erfarna personer med i den gruppen och jag är säker på att den olycksdrabbade vart väl omhändertagen.
 
Det var medvind på hemvägen och de flesta backarna hade vi tagit oss an på vägen till fikat. Men det var ändå rätt tuff cykling då vi mesta dels cyklade på små slingrande och smått kuperade vägar. Och när man är en så pass stor grupp som 20 pers blir det lätt stor dragspelseffekt och det tär på krafterna. Jessica, våran ledare gjorde ett bra jobb att hålla ordning i gruppen och höll igen de som gärna ville trissa upp farten.
 
Ofta så här tidigt på året har folk svårt att välja rätt hastighetsgrupp. En del tar av vana samma grupp som i slutet av förra säsongen men saknar kapaciteten. Samtidigt som några underskattar sej och väljer en för långsam grupp och istället ligger och hela tiden drar upp farten till det dom känner sej bekväma med. Föredömligt så höll vi strax över 26km/h i dag.
 
Efter att varit grymt slut efter gårdagens lopp var det inte utan tvekan jag gav mej iväg på dagens runda. Jag visste att förra söndan hade mina ben återhämtat mej så pass att dom höll till fikat. Men idag höll dom hela vägen, hade t o m ganska mycket krafter kvar på hemvägen så det gick undan upp för backarna mot Sahlgrenska och vidare upp på Högsbohöjd.
 
Det vart 330km i helgen, än så länge i år har jag cyklat 1270km.