ronnedal . se

Cykling och annan träning

En till distanshelg

Kategori: Allmänt

Förra helgen blev det en 15 och en 18-milsrunda och den här helgen vart det en 16 och en 18. Vart även en kort runda i tisdags och Nationaldagsloppet i torsdags. Känner mej ganska nedtränat just nu men hoppas på att en veckan med mycket vila kommer göra att det kommer en formtopp. 3300km i benen och ett grymt gäng att köra Vättern med. Idag visade många att dom är starka och jag har ingen anledning att tro att vi skulle missa vårt mål som är under 10-timmar även om vi skulle få motvind hela vägen runt sjön.
 
Inför dagens runda var jag lite orolig för att gårdagen skulle ha slitit för mycket på benen då vi körde Varberg tur och retur i motvind åt båda håll. Oturen var framme precis när vi skulle ge oss iväg imorse. Efter vi hade passerat ett farthinder jag och ställde mej upp för att täcka en lucka sprakade det till som om en tand på ett kugghjul hade gått av. Jag cyklade vidare men så fort jag tryckte på lite extra så började kedjan att kugga över. Efter att ha legat framme och dragit i en uppförsbacke och det nästan blev tvärnit då kedjan hoppade valde jag mej att lägga mej sist i gruppen tills jag fått ordning på växlarna.
 
Efter ett par mil hade vi en mindre krash i gruppen. Det gick bra med han som var i backen och jag passade på att undersöka vad som hänt med min cykel. Kunde inte se nåt som var fel, körde vidare och fortsatte att ligga sist och fick praktisera som grindvakt istället. Inte förrän vi var i Angered och bara hade ett par mil tillbaks lyckades jag se att kedjan spruckit i en länk. Helt otroligt att den hållit ihop så länge. Som tur var höll den hela vägen hem.