ronnedal . se

Cykling och annan träning

1 månad borta

Kategori: Allmänt

För en månad sedan så vart det ett stort avbrott i min utmaning att klara 100 armhävningar på grund av sjukdom. Var riktigt dunderförkyld och gick på penicillin. Men jag tänkte att det är väl bara på det igen direkt efteråt. Sista gångerna innan jag vart sjuk klarade jag 58 armhävningar. Räknade inte med att klara lika många direkt efter sjukdom så 50 kändes ändå helt ok, men jag var totalt slut efteråt. Kände att jag inte återhämtade mej med 2 dagars vila som jag brukar göra. Istället för en förbättring vart resultatet nästa gång sämre. Många negativa tankar började snurra i huvet. Var det verkligen sjukdomen som gjort mej svag eller är jag bara vek. Vilade fler dagar men fortfarande ingen förbättring. 100 armhävningar började kännas riktigt långt borta. Ifrågasatte mej själv att jag kanske börjat nå mitt max, jag kanske inte blir starkare än så här.
 
Vi var iväg och körde Kortvasan som egentligen förtjänar en större del av bloggen men just inte just nu. Bara 2 dagar senare var vi ute och cyklade 6 mil på 3 timmar på MTB. Jag hade varit helt slut i hela kroppen och var ännu mer slut efter cyklingen. Och 2 dagar efter skulle det vara dags för armhävningar igen, hur skulle det gå? Jo, äntligen började kurvan att vända uppåt igen. Och med det självförtroendet. Nästa gång var också en rejäl ökning. Idag var det dags igen och det vart nytt rekord, 59! Det kändes riktigt skönt. Kände mej riktigt stark och helt plötsligt har man gått från att ifrågasätta sej själv till att känna sej oövervinnelig på bara några dagar.
 
Ja, det är lustigt hur psyket funkar. Men det man lärt sej är att det bara är å köra på även fast det ibland känns lönlöst. Men samtidigt inse hur viktig vila är och att det tar längre tid för kroppen att bli frisk än när man känner sej frisk.
 
 
I helgen är det dags för att plocka fram racercyklarna. Planen är att cykla en runda på vägar runt Lygnern på ca 8 mil. Kommer bli riktigt skoj efter att kört 16 mil på MTB'n än så länge i år.