ronnedal . se

Cykling och annan träning

Triathlon Coach

Kategori: Allmänt

Jag var inte helt nöjd med styret som satt på min nya cykel när jag köpte den begagnad. 3T Rotundo LTD hette det. Skulle vara ett av dom lättaste styrena på marknaden men dels var det för smalt för mej och dels så gillade jag inte alls utformningen på bocken. Surfade in på 3T's hemsida och såg att det fanns ett styre som heter Ergonova som var kompakt och team-modellen passade väldigt bra ihop med färgerna på min cykel. På chans satte jag ut en annons på både HCK's forum, HappyMTB och Blocket. Tror inte ens att annonsen hann bli godkänd på Blocket innan jag hade ett svar via annonsen på Happy. En kille som hade exakt det styret jag ville ha i den bredden jag ville ha.
 
 
Har hållt på och experimenterat senaste året med olika höjd på styret och försöker hitta en tillräckligt aggressiv sittställning utan att det för den anledningen skulle bli obekvämt. På min nya cykel var redan röret från framgaffeln kapat längst ner och det gör att möjligheterna minimeras. Men jag känner mej bekväm med det. Det som uppstod nu när jag bytte styre var att dom kompakta styrena behöver en längre styrstam för att få samma avstånd fram till växelreglagen. Har nu en styrstam som är 100mm/6grader men den känns aningen kort. Har en som är 130mm/6grader men är helt övertygad om att den blir för lång. Ska försöka hitta nån som har lust att låna ut en 110 eller 120 bara så jag kan testa vad det är jag ska köpa.
 
Träningen inför Vättern känns helt ok även om jag inte känner mej riktigt lika stark som förra året. När jag stod vid starten förra året hade jag 330mil i benen. I år har jag än så länge 230mil men bara den här veckan är planen ca 55mil och jag skulle tro att det blir runt 45mil nästa vecka och förhoppningsvis ska det räcka för att toppa formen. Ska bli intressant med Nationaldagsloppet nästa vecka där jag kände mej väldigt stark förra året och gick i mål på strax under 3h7m. Kan jag köra på samma tid i år skulle jag se det som ett positivt formbesked.
 
I måndags var jag Triathlon Coach för första gången. Mölndal Outdoor anordnade prova-på-triathlon vid Råda Säteri och om jag förstod det hela rätt kommer det att köras sista måndagen i månaden hela sommaren. Vi kom dit precis så oförberedda man kan vara. En våtdräkt som man aldrig simmat i, en tempobåge man aldrig testat och löparskor man aldrig sprungit i. Sandra hade lite problem med andningen på simningen som vi inte är helt säkra på om de berodde på det kalla vattnet, våtdräkten eller annat. Cyklingen gick jättebra och hon gillade snabbt att ligga i tempobågen. Löpningen gick sådär då hon inte alls gillade sina nya löparskor, eller om det var kombinationen av dom nya skorna och nya iläggssulor som hon inte testat tidigare heller.
 
 
Men på det hela taget så gick det bra. Väldigt bra arrangemang av Mölndal Outdoor som lockade 72st deltagare som jag misstänker kommer att vara tresiffrigt nästa gång. Kostade endast 40kr att deltaga och då fick man tidtagning med mellantid för varje delmoment samt utlottning av fina priser på startnumret efteråt. Kan rekommenderas för alla som känner sej nyfikna på Triathlon.